Ruim 400 bezoekers op zonnige 8e Nationale Gazon Demodag

Op de 8e editie van de Nationale Gazon Demodag zijn woensdag 20 september ruim 400 hoveniers, groenvoorzieners en groenstudenten bijgepraat omtrent gazongras. Onder het thema ‘In 5 stappen de mooiste gazons’ demonstreerden toonaangevende bedrijven uit de sector op het buitenterrein van Gramefo Graszoden in Eemnes hun noviteiten.

DCM demonstreerde de nieuwste organische bodemverbeteraars in plantvakken en gieter-proeven. Met Lava Oxygen wordt grond beter bewerkbaar en luchtiger, en verbetert de waterhuishouding. Vaste publiektrekker bij Advanta Seeds was het demoveld veldbloemen. De vier nieuwe Colour Splash bloemenmengsels zorgen voor uitbundige bloei van juni tot in oktober. Voor snel gazonherstel werd de Fast Repair doorzaaimethode getoond, met herstelmengsel Recover 2.

In tijden van droogte is een beregeningssysteem van grote waarde. Van den Borne toonde de nieuwste automatische beregeningstechnieken, die nu zelfs via wifi aangestuurd kunnen worden. Fertilab maakt inzicht in de bodem zeer toegankelijk voor hoveniers, die hun grondmonster kunnen opsturen en tegen een scherpe prijs hun bodemanalyse én gericht bemestingsadvies krijgen van DCM.

Verder was weer een indrukwekkend machinepark uitgesteld. Vredo demonstreerde de nieuwste doorzaaimachines, die het zaad middels dubbele schijven in de grond brengen. Kraakman Perfors toonde een ruim gamma Stihl accugereedschap en John Deere maaimachines in alle soorten en maten. Ook van het merk Etesia was een zeer compleet assortiment maai- en verticuteermachines live te bewonderen. Josta toonde diverse prikrollen voor het luchtig houden van gazons. Op de stand van Stierman de Leeuw werden innovatieve doorzaai- en verticuteermachines getoond, zowel benzine- als accuaangedreven.

Op de overdekte infomarkt vonden bezoekers extra informatie, van Biocontrole over biologische plaagbestrijding, van ABwerkt over personeelsoplossingen, van Pireco over biologische groeiversterkers en van Veluweplant over de meest populaire vaste plantensoorten.

De organisatie blikt tevreden terug en gaat werken aan de 9e editie van de Nationale Gazon Demodag in september 2018. Houd deze website in de gaten voor meer informatie.